skip to Main Content

Resultaat The American School of The Hague_ECC

PROJECT

Nieuwbouw & Renovatie
Early Childhood Center

In opdracht van de American School of the Hague heeft Blanksma Bouw in samenwerking met haar partners de nieuwbouw van het Early Childhood Center gerealiseerd, inclusief een nieuw sportcomplex en een renovatie van de bestaande oude monumentale boerderij met behoudt van de karakteristieke elementen.

De gevels zijn geïnjecteerd en behandeld tegen vochtinwerking, alles is opnieuw geschilderd en de rieten kap en het voeg- en stucwerk zijn hersteld. Het achterdeel van de boerderij heeft een ingrijpende renovatie ondergaan. Een deel van de gevel is vernieuwd, steunbalken zijn vervangen, dakramen zijn geplaatst, er is een nieuw gedeelte aangebouwd en het dak en de vloer zijn volledig vernieuwd.
Verder werd de boerderij voor de doorloop van de leerlingen aangesloten op de nieuwbouw.
Tot de opdracht behoorde eveneens de vervanging en aanpassing van alle installaties.

Het sportcomplex kent allerlei duurzame toepassingen zoals het gebruik van zonne-energie, LED-armaturen, opslag van koude en warmte in de bodem, hergebruik van afvalwater en het gebruik van Cradle to Cradle materialen zoals bijvoorbeeld de Accoya houten gevelbekleding.

Het project kenmerkt zich na de realisatie door de uitstraling als een boerenerf met verschillende gebouwen. De nieuwe faciliteit genaamd Teddy Kids biedt plek aan 250 kinderen van 0 tot 6 jaar en omvat onder andere een kinderdagverblijf, 12 klaslokalen, een gymlokaal en een multifunctionele ruimte. Er is een lift bij de entree gemaakt welke een glazen hart vormt tussen de monumentale boerderij en de “schuur”.

TYPE PROJECT

Nieuwbouw & Renovatie

OPDRACHTGEVER

American School of the Hague

PLAATS

Deijlerweg 153
Wassenaar

ARCHITECT

Kraaijvanger Architects

GEBRUIKSFUNCTIE

Basisonderwijs | Leren

GEREALISEERD OPPERVLAK

5.779 M2 – Nieuwbouw
400 M2 – Renovatie

CONTRACTVORM

Hoofdaannemer met nevenaanneming

DOORLOOPTIJD

Mei 2012 –  Juli 2013

STATUS

Opgeleverd

GEBOUW GEFOTOGRAFEERD DOOR

Ronald Tilleman

Back To Top