skip to Main Content

Resultaat nieuwbouw en renovatie brede school Poptahof

PROJECT

Nieuwbouw & Renovatie
Brede School Poptahof

In opdracht van de gemeente Delft heeft Blanksma Bouw als hoofdaannemer in samenwerking met haar partners de renovatie en nieuwbouw gerealiseerd van de Brede School Poptahof.

De reeds bestaande school is blijven bestaan en is deels volledig gerenoveerd. Om het bestaande gebouw heen is met behulp van een stalen draagconstructie een nieuwe verdieping gerealiseerd. Het bestaande gebouw is hiervoor geheel gestript tot aan de draagconstructie en vervolgens versterkt. Door de hierop aansluitende nieuwbouw heeft het gebouw uiteindelijk een bijzondere en uniek uiterlijk gekregen. Met moderne materialen is een compleet nieuwe buitenschil vervaardigd die bestaat uit schuine vlakken. De horizontale dakvlakken zijn voorzien van een mos-sedem dak. De school is uitgevoerd conform de ‘Frisse Scholen norm klasse B’ en met een EPC norm van 0,943.

De nieuwbouw biedt huisvesting aan twee basisscholen, een peuterspeelzaal en een tafeltennisvereniging. De scholen liggen rond de centrale open ruimte, verdeeld over twee verdiepingen en hebben verbindende loopbruggen. Het pand is zo ingericht dat de scholen er goed kunnen samenwerken, elkaar kunnen ontmoeten en gebruik kunnen maken van dezelfde (multi)functionele ruimtes.

TYPE PROJECT

Nieuwbouw & renovatie

OPDRACHTGEVER

Gemeente Delft

PLAATS

Delft

ARCHITECT

DAT Architecten

GEBRUIKSFUNCTIE

Onderwijs | Leren

GEREALISEERD OPPERVLAK

3.064 M2 – Nieuwbouw
1.097 M2 – Renovatie

CONTRACTVORM

Hoofdaannemer met onderaanneming

DOORLOOPTIJD

Mei 2013 – Juli 2014

STATUS

Opgeleverd

Back To Top