skip to Main Content

IMG_0999

PROJECT

Nieuwbouw
Praktijkschool Prisma Gemiva

In gezamenlijke opdracht van SCOPE Scholengroep en Gemiva-SVG Groep heeft Blanksma Bouw als hoofdaannemer in samenwerking met haar partners de nieuwbouw gerealiseerd van de Prisma school (VSO) en een leer- en werkomgeving ‘De Meerkoet’ voor Gemiva-SVG groep.

Het gebouw bestaat uit een parkeerkelder voor fietsen en enkele auto’s waarop een drie-laags gebouw is neergezet. Aan de buitenzijde is het gebouw divers afgewerkt met metselwerk en wordt gekenmerkt door zandkleurige luifels. Deze luifels zijn vervaardigd van speciaal watervast MDF en afgewerkt met triplex, zodat er een naadloos onderhoudsarm resultaat is bereikt.
Het restaurant op de begane grond heeft rondom een aluminium vliesgevel en aan de achterzijde van het gebouw zijn leien toegepast. De overige oppervlakten zijn in metselwerk uitgevoerd.
De school is gebouwd conform de norm ‘Frisse Scholen klasse B’ en met een EPC norm van 0,874.

Het schoolgebouw bevat vanwege de leer-/werkomgeving een groot aantal functies. Er zijn gewone klaslokalen, kantoren, een gymzaal en praktijklokalen/ambachtsruimtes zoals een fietsenwerkplaats, houtbewerkingslokaal, een grote keuken en een handvaardigheidslokaal.

In totaal biedt de faciliteit plaats aan 120 jongeren met een verstandelijke beperking in de leeftijdsgroep van 12 tot 20. Daarnaast is er voor de leer- en werkomgeving plek voor ongeveer 35 jongeren met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking.

TYPE PROJECT

Nieuwbouw

OPDRACHTGEVER

Gemiva-SVG Groep
SCOPE Scholengroep

PLAATS

Meerkoetstraat 3
Alphen a/d Rijn

ARCHITECT

Alphaplan

GEBRUIKSFUNCTIE

Speciaal onderwijs | Leren

GEREALISEERD OPPERVLAK

3.300 M2 – Nieuwbouw

CONTRACTVORM

Hoofdaannemer met nevenaanneming

DOORLOOPTIJD

September 2012-  December 2013

STATUS

Opgeleverd

Back To Top