skip to Main Content
1. Impressie P-SK 1 - 1920x959

PROJECT

Nieuwbouw
Basisscholen Pantarijn & Shri Krishna

Na een aanbesteding waarbij Blanksma Bouw de beste Prijs Kwaliteitsverhouding had, zullen wij in opdracht van SPO Utrecht de nieuwbouw van de openbare basisschool Pantarijn en de hindoeïstische basisschool Shri Krishna in de Utrechtse wijk Vleuten – De Meern realiseren.

De locatie voor de scholen kent een relatief hoge archeologische waarde; over de locatie waar de school komt; Van Lawick van Pabstlaan 1, heeft een Romeinse weg gelopen. Deze weg is in het ontwerp van Architecten bureau Atelier PRO vrij gehouden en herkenbaar in de inrichting van het terrein en het nieuwe schoolgebouw.

De twee scholen hebben één energieneutraal gebouw gekregen, maar elke school heeft duidelijk een eigen karakter. De inrichting van de ruimtes van de 2 scholen is geheel afgestemd naar wens van de gebruikers. Een informele en vrije opzet voor de Pantarijn en aspecten van de Vastu Shastra, een eeuwenoude hindoeïstische bouwleer, voor Shri Krishna. Rond de scholen is een groot groen schoolplein gerealiseerd.

De Pantarijn heeft een bruto vloeroppervlakte van 1.280m2 en bestaat uit een 2-laagse bouw met 9 groepen en 1 speellokaal. De Shri Krishna heeft een bruto vloeroppervlakte van 780 m2 en bestaat uit een 1-laagse bouw met 4 groepen, 1 speellokaal en 1 groep Peutercentrum

De duurzaamheidsambitie voor het gebouw zijn hoog: het gebouw wordt energieneutraal (ENG) én gasloos.

TYPE PROJECT

Nieuwbouw

OPDRACHTGEVER

SPO Utrecht

PLAATS

Van Lawick van Pabstlaan 1
Utrecht (De Meern)

ARCHITECT

Atelier Pro

GEBRUIKSFUNCTIE

Leren | Primair onderwijs

GEREALISEERD OPPERVLAK

2.060 M2 – Nieuwbouw

CONTRACTVORM

Hoofdaannemer met nevenaanneming

DOORLOOPTIJD

November 2020 – December 2021

STATUS

Opgeleverd

Back To Top