skip to Main Content

IMG_7031

PROJECT

Nieuwbouw & Renovatie
De Waterlelie

In opdracht van de gemeente Aalsmeer heeft Blanksma Bouw als hoofdaannemer in samenwerking met haar partners de nieuwbouw en renovatie voor De Waterlelie gerealiseerd.

Tegen het bestaande zwembad uit de jaren ’70 is een nieuwe sporthal van 2 bouwlagen gebouwd en de verouderde bestaande kantoren en horeca van het zwembad hebben een flinke renovatiebeurt gekregen.
De uitbreiding van Zwembad de Waterlelie bestaat uit een drietal geschakelde gymzalen met een kleine tribune, een teamruimte en een verhuurbare ruimte. De centrale hal met de ontvangstbalie heeft een spilfunctie in het sportcomplex gekregen. Rond deze hal bevinden zich de kantoorruimten voor ESA, het sportcafé, het zwembad en de gymzalen. Vanuit de centrale hal is elke functie goed zichtbaar en bereikbaar. De nieuwe entree is van grote afstand herkenbaar en uitnodigend voor de vele bezoekers die het complex bezoeken.

Om het gebouw een aantrekkelijke uitstraling te geven is er voor de gevel gekozen voor de toepassing van diverse soorten materialen. Verder is de gevel uitgevoerd met de hoogste eis met betrekking tot de luchtdichtheid, namelijk Qv10 van 0,15 dm3/s.  Het was een uitdaging om dit tijdig en conform de wens te kunnen realiseren in afstemming met alle verschillende leveranciers, maar het resultaat mag er zijn.

TYPE PROJECT

Nieuwbouw & Renovatie

OPDRACHTGEVER

Gemeente Aalsmeer

PLAATS

Dreef 7
Aalsmeer

ARCHITECT

Cita Architecten

GEBRUIKSFUNCTIE

Recreatie | Sport

GEREALISEERD OPPERVLAK

1.750 M2 – Nieuwbouw
800    M2 – Renovatie

CONTRACTVORM

Hoofdaannemer met nevenaanneming

DOORLOOPTIJD

September 2016-  Juli 2017

STATUS

Opgeleverd

Back To Top