skip to Main Content

begin_project

PROJECT

Nieuwbouw
Brede School Prinses Irenelaan

In opdracht van Aloysius Stichting heeft Blanksma Bouw in samenwerking met haar partners de nieuwbouw van de Brede School Prinses Irenelaan gerealiseerd. Naast de nieuwbouw is de bestaande gymzaal op de locatie gerenoveerd en geïntegreerd met de nieuwbouw.

De nieuwbouw is opvallend door het overhuivende dak dat de verschillende gebruikers samenbindt. De vrij indeelbare vloeren zorgen samen met de grotendeels transparante gevel voor een lichte school.
Twee vides verbinden de begane grond met de verdieping. Het interieur is neutraal  en wordt aangekleed met houten afwerkingen bij de garderobes, schuifwanden, trappen en kasten.
Het nieuwe gebouw is modern, flexibel en vooral multifunctioneel. De oude en bestaande gymzaal van beroemde architect Aad Paardekooper is omgebouwd tot een speelzaal en aula voor de school.

Het 2 laagse schoolgebouw is gebouwd conform de norm van Frisse Scholen klasse B, is uitgerust met een hybride WKO-installatie en heeft een EPC van 0,76.

De accommodatie biedt onderdak aan de openbare Daltonschool Hilmare, de Savioschool en buitenschoolse opvang De Theepot.

TYPE PROJECT

Nieuwbouw

OPDRACHTGEVER

Aloysius Stichting

PLAATS

Prinses Irenelaan 32
Hillegom

ARCHITECT

Architectuurstudio HH

GEBRUIKSFUNCTIE

Onderwijs | Leren

GEREALISEERD OPPERVLAK

1.900 M2 – Nieuwbouw
290 M2 – Renovatie (gymzaal)

CONTRACTVORM

Hoofdaannemer met nevenaanneming

DOORLOOPTIJD

Maart 2016 – December 2016

STATUS

In uitvoering

Back To Top