skip to Main Content

1. Buitenzijde 1 - 1920x959

PROJECT

Nieuwbouw
Basisschool de Veerkracht

Blanksma Bouw heeft in opdracht van LEV-WN (voorheen GPO-WN) de nieuwbouw van basisschool de Veerkracht in Amsterdam Nieuw-West gerealiseerd.

De nieuwbouw bestaat uit 8 lokalen, een gymzaal en een buitenschoolse opvang. Het gebouw is opgedeeld in drie volumes, die vervolgens weer zijn opgeknipt in delen die qua grootte overeenkomen met de omringende woonblokken. Als markering komt in het verlengde van de Slotermeerlaan, direct naast de entree van het gebouw, een schoorsteen te staan.

De zandgele kleur van de baksteen is gebaseerd op de steen van het huidige schoolgebouw, dat uit 1960 stamt. Als verwijzing naar vroeg-naoorlogse gevelkunstwerken wordt de westgevel voorzien van een geabstraheerde afbeelding in het metselwerk.

Het interieur is sober gematerialiseerd, vanuit de overtuiging dat leerlingen met hun ‘jasjes en tasjes’ het gebouw zelf inkleuren. Het nieuwe schoolgebouw is een ‘Frisse School klasse B’ en is klimaatneutraal, onder andere doordat passieve maatregelen zoals oriëntatie van het gebouw in het ontwerp zijn geïntegreerd.

TYPE PROJECT

Nieuwbouw

OPDRACHTGEVER

GPO-WN

PLAATS

Amsterdam Nieuw-West

ARCHITECT

Studio AA i.s.m. Studio Ninedots

GEBRUIKSFUNCTIE

Basisonderwijs | Leren

GEREALISEERD OPPERVLAK

1.780 m2 – Nieuwbouw

CONTRACTVORM

Hoofdaannemer met nevenaanneming

REALISATIE

Augustus 2018 – Juni 2019

STATUS

Opgeleverd

Back To Top